Dominik Hrbatý sa dohodol na trojročnej spolupráci s tureckým zväzom

29.11.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý sa dohodol na trojročnej spolupráci s tureckým zväzom. Jeho hlavnou úlohou bude pomáhať pri výbere hráčov pre Davisov pohár, ktorý bol pre neho vždy "srdcovkou". Hrbatý bol dlhoročným lídrom slovenskej daviscupovej reprezentácie a v sezóne 2005 priviedol tím kapitána Miloslava Mečířa až do finále bojov o "šalátovú misu".

Držiteľ šiestich turnajových titulov vo dvojhre na okruhu ATP sa v uplynulých dňoch nedohodol na spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom a napokon sa rozhodol prijať ponuku z krajiny polmesiaca. "Slovenskému tenisovému zväzu som ponúkol 16 týždňov spolupráce ročne, no oni to odmietli s tým, že to je málo. Keď som dostal ponuku z Turecka, nevidel som dôvod, prečo to neskúsiť. Budem im pomáhať hlavne v Davisovom pohári. V Turecku teraz investujú veľa peňazí do tenisu, najali si otca bývalého skvelého španielskeho antukára Sergiho Brugueru. Budú robiť kompletný systém školy tenisu od najmladších až po dospelých. Do Turecka by som mal v novej úlohe prvýkrát odcestovať v prvý májový týždeň roku 2014. Budem sa snažiť vybrať hráčov pre Davisov pohár a následne s nimi absolvujem trojtýždňové sústredenie. Zatiaľ ešte nie je doriešené, či budem na zápasoch v úlohe kapitána tímu. Ten musí mať trvalý pobyt v krajine, no Turci žiadali o udelenie výnimky," povedal pre TASR Hrbatý, ktorý v roku 2014 neplánuje absolvovať žiadne turnaje.

"Ak by mi Braňo Stankovič dal voľnú kartu, možno by som si na jar zahral na Steeler's Cupe v Košiciach, kde som vždy chodil veľmi rád. Pokiaľ ide o ligy, možno absolvujem niekoľko zápasov v Nemecku a Rakúsku. Mojou prioritou však bude pomôcť mladým tureckým tenistom," dodal slovenský Športovec roka 2005.
 

Vyberte región